19:00

Referat: NK Croatia - AIF Barrikaden

Startelva: Raffa - Henke, Alex, Martin, Anders - Mick, Kristoffer, Sandell, Oliver - Palle och Peter

Avbytare var Andy, Stefan, Marcus och Johan L som samtliga spelade.

Croatia började väldigt starkt och kontrollerade matchen fullständigt första 15-20 minuterna och vi stressade upp oss när vi väl fick bollen, kanske inte riktigt vana vid deras lilla och intensiva hemmaplan.
Matchbilden gav oss dock stora ytor till kontringar, en reuslterade i hörna som peter lite oväntat slog in på volley efter drygt 5 minuter.deras press fortsatte och 1-1 kvitteringen 5 -10 minuter efter vårt mål var rätt så logisk även om det var otur att det kom så snabbt.

Däremot orkade dem inte bibehålla sin press och gnista efter vårt nästa mål. Sandell slår en lång boll ut på högerkanten där Peter kommer från offside, istället går Palle på bollen och överraskar vänsterbacken och kan behärskat slå bollen förbi en målvakt som var väldigt långt ute och på mellanhand.

Efter det spelar vi upp oss lite och matchen är ganska jämn när sen Henke gör 3-1 på ett skott från halva planen som gick över målvakten och in precis under ribban så börjar dem hänga med huvudena och vi kan avsluta första stabilt.

Andra halvlek börjar tyvärr som den första , Croatia har massor av boll och vi kan inte komma åt dem riktigt , eller etablera något eget spel och vår backlinje blir tvungen att slå ifrån sig nästan ifrån halvlekens start.
En del skador uppkommer som gör att vi får stuva om lite , de som märks mest är väl när Kristoffer går ut , för då tappar vi innermittfältet än mer
Dock gör alla en bra kämpainsats och vi försvarar oss bra. Och i takt med att dem flyttar fram får vi fler och fler av kontringstillfällen, som vi tyvärr inte lyckades utnyttja trots att vi gjorde av med rätt mycket kraft på dem som gjorde defensiven lidande
Deras massiva tryck resulterar i 2-3 i 71:a minuten efter att deras spelare relativt ostört kunnat nicka in den på första ytan på hörna ( de hade massor av hörnor och frisparkar i andra halvlek)
Deras kvittering till 3-3 är desto mer tursam, Henke nickar ut den till en spelare som skjuter direkt via marken och annans spelares knä studsar i en båge upp i Raffas första kryss, omöjligt att rädda.
Efter kvitteringen fortsatte de att ligga på, och vi kontrade, och det kunde blivit något mål till åt ena eller andra hållet.

3-3 var nog ett rättvist resultat i en rätt svår borta match, dem hade mycket mer bollinnehav, men faktum är att i andra halvlek när dem låg på så intensivt hade vi faktiskt fler riktigt klara målchanser på kontring än de skapade , mängder av bra lägen där vi kunde fått rena friläge om vi varit lite kallare och slagit en extra passning inte alltid gått rakt på mål.
dessutom hade martin vid 3-1 en nick som med 99% säkerhet var inne sm domaren dömde bort